News

Uw voicemail als verbale handtekening

Go back
Vakantie voicemail instellen

We naderen enkele verlengde weekends, een periode wanneer heel wat bedrijven de deuren sluiten of aangepaste openingsuren hebben.

Indien de openingsuren in uw bedrijf afwijken van de standaarduren, is het belangrijk dat uw klanten een juiste boodschap ontvangen als zij telefonisch contact opnemen.
Spreek echter niet zo maar een boodschap in! Niks zo vervelend als langdradige, onverstaanbare berichten.

Luister eens goed naar hoe mensen hun afwezigheidsbericht op hun voicemail inspreken. Deze is vaak:

  • té gehaast
  • té vrijblijvend (ik bel u zo spoedig mogelijk terug…. Wanneer is dat dan wel?)
  • té onduidelijk (krakend, kind op de achtergrond, in de wagen opgenomen)
  • slecht gearticuleerd.

Zorg dat uw voicemail een energieke emotie creëert bij de toehoorder. En let maar eens op welke reacties u daarop gaat ontvangen.  Wij geven u enkele tips mee voor een klantvriendelijke voicemail.

Stemtimbre

In uw verhaal moet niet een continu zelfde klantpatroon zitten. Wissel een spreektempo wat af. Leg iets meer nadruk op positieve woorden. Beheers ook de kracht van de stilte. Rustig praten geeft een vertrouwelijk gevoel.

Sta recht

Ga bij het inspreken van uw boodschap staan. Dan heeft u de meeste lucht en dat zorgt voor meer rust in uw stem.

Rustige omgeving

Sta in een goede ruimte, waar geen ruis is. Zorg dat het stil is om u heen en dat uw stem niet wordt vervormd (een gang of een kleine kamer kan zorgen voor een hol geluid).

—–> Zet nu reeds uw boodschap klaar. Dan hoeft u daar niet meer aan te denken. Voor de boodschap zorgt uzelf maar als u graag hulp had bij de configuratie kan u terecht bij onze medewerkers van de helpdesk. Stuur gerust een mailtje en uw aanpassingen door naar support@davogroup.be