IT & Netwerk

Point-to-point

point-to-point straalverbinding

U wilt twee gebouwen met elkaar verbinden? Of uw netwerk beschikbaar maken op een tijdelijke locatie? Gebruik dan een point-to-point straalverbinding.

Hoe werkt een wifi verbinding?

Bij een WIFI verbinding hebt u een zender en een ontvanger. Hiermee zijn afstanden tot enkele kilometers te overbruggen. Met een WIFI straalverbinding (point-to-point) maakt u als het ware een draadloze netwerkkabel. Zo’n verbinding is zeer eenvoudig op te zetten, met name met apparatuur met ingebouwde antenne.

De zender wordt op uw netwerk aangesloten (bijvoorbeeld op de switch of de router) en op de andere locatie vangt u dit op met de ontvanger. Met een switch kan u dan computers (bekabeld) op het netwerk aansluiten. Of draadloos door het gebruiken van een access point.

Gebruik 5 GHz

Standaard WIFI apparatuur werkt op 2.4 GHz. Op de weg van uw verbinding zal u zeer veel draadloze routers en access points tegenkomen. Deze kunnen interferentie (storing) veroorzaken. De 5 GHz frequentie is veel minder storingsgevoelig en zal dus een veel stabielere verbinding opleveren.

Daarnaast mag er op 5 GHz (802.11a) maar liefst 1 Watt vermogen uitgezonden worden, bij 2.4 GHz is dit 100mW. Ook hebt u een veel ruimere keuze in kanalen. Gebruik bij een WIFI verbinding tussen 2 locaties dus 5 GHz.

Apparatuur

Als u kunt zorgen voor een zichtverbinding tussen de twee locaties (bijvoorbeeld door de apparatuur in een mast of op het dak te plaatsen), dan kunt u een complete verbinding opzetten voor een afstand tot 3 kilometer.

Deze Ruckus units hebben een interne antenne, die hoeft u alleen maar op elkaar te richten en een netwerkkabel op aan te sluiten. Ook de stroom krijgen ze via deze netwerkkabel. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden.