IT & Netwerk

Industriële WIFI

WIFI industrie logistiek

Wilt u als industrieel bedrijf of in uw productieomgeving graag een stabiel en betrouwbaar WIFI netwerk? DAVO Group is al jarenlang gespecialiseerd in het adviseren, aanleggen en beheren van WIFI voor de industrie.

Voordelen van industriële WIFI

  • Direct inzicht in uw orders, zowel inkomende als uitgaande orders.
  • Flexibele opstelling van machines en modulaire plaatsing is mogelijk.
  • Plaatsing van machines is niet langer meer afhankelijk van vast aangelegde netwerkbekabeling.
  • Er kan snel ingespeeld worden op nieuwe bedrijfsprocessen en de groei van uw bedrijf.

Industriële – logistieke toepassingen

Vaak  wordt gedacht dat al deze industriële processen en machines het draadloze netwerk zouden verstoren, maar uit onze metingen en praktijkervaring blijkt juist het tegendeel.

Het gebruik van UTP bekabeling rondom machines kan leiden tot storingen met alle problemen en instabiliteit als gevolg. Denk hierbij aan inductie binnen de UTP bekabeling. Een duur alternatief hiervoor is het aanbrengen van glasvezelbekabeling voor de machinebesturing, immers glasvezelbekabeling is niet gevoelig voor dergelijke interferentie.

Wireless levert hierin juist een enorme verbetering en maximale flexibiliteit. Met slechts enkele WIFI Access Points kunnen we een volledige dekking genereren voor de gehele fabriek. Hierdoor bent u in staat op elke gewenste plaats in het pand uw PC’s, printers, scanners, camera’s en terminals te plaatsen. De logistieke processen kunnen ook gebruik maken van de WIFI infrastructuur, hiermee kunt u door de inzet van een dekkend WIFI netwerk uw operationele bedrijfsprocessen optimaliseren. Denk hierbij aan terminals op heftrucks om orders te picken. Pickorders en de verwerking ervan zijn realtime bekend in het order- verkoopsysteem zonder dat daarvoor UTP bekabeling naar de werkplek vereist is.

Contact

Wilt u graag meer weten over onze werkwijze en expertise. Wij staan u graag te woord. Bel +32 9 245 66 45 of vul het contactformulier in.