IT & Netwerk

Hotspot

Een hotspot is een locatie met WIFI toegang

Een WIFI hotspot is een type draadloos netwerk dat veel voorkomt in hotels, recreatie en in toenemende mate binnen de retail. Vaak wordt een WIFI hotspot aangeboden aan gasten om, al dan niet tegen betaling, toegang te krijgen tot internet.

Hotspot inlogpagina

WIFI hotspots maken vaak gebruik van een zogenaamde inlogportal voor het aanmelden op het draadloos netwerk. Deze portal is een website waarop de gast kan inloggen. De manier van inloggen kan uiteen lopen van een vouchercode, acceptatie van gebruiksvoorwaarden tot het aanmelden middels social media koppelingen.

WIFI hotspot in uw hotel

Binnen hotels is het vaak gebruikelijk dat er gratis internet wordt aangeboden, waarbij dan beperkingen gelden als het gaat om de snelheid of gebruikstijd. Tegen betaling is het mogelijk om meer bandbreedte en tijd te kopen. Gangbare betaalmethoden zijn credit card of direct op de kamerrekening boeken. DAVO Group kan met u meedenken over de uitrol van een professionele WIFI hotspot.

Een hotspot zorgt ervoor dat u op internet kunt via een WIFI kanaal. De meeste hotspots zijn betaalde hotspots, dat betekent dat u betaald om 1 uur of 1 dag of 1 week online te kunnen zijn via dat signaal. Op het moment dat u zich via de WIFI aanmeldt met een hotspot kunt u pas gebruik maken van de internet diensten nadat u heeft ingelogd op een speciale pagina.

Waar kunt u een hotspot vinden?

Een hotspot kan op meerdere plaatsen staan. Denk bijvoorbeeld aan volgende locaties:

  • Hotels
  • Restaurants
  • Evenementen
  • Campings
  • Winkels
  • Tankstations

U kunt op uw mobiel aangeven dat deze automatische aangeeft of er een hotspot of WIFI netwerk in de buurt is. Als dit het geval is kunt u bij de eigenaar vragen of u hiervan gebruik kunt maken.

Wilt u uw eigen hotspot voor uw gasten?

Wilt u ook graag dat uw gasten kunnen internetten via uw WIFI netwerk? Wilt u meer weten over WIFI marketing oftewel hoe u kunt  adverteren via een WIFI inlogkanaal. Wij kunnen u verder helpen.

Contacteer ons.