News

Netwerkbeveiliging nog belangrijker na ongeziene cyberaanval in ons land

Go back
netwerk

Recente cyberaanval van ongeziene grootte

Op dinsdag 4 mei 2021 waren verschillende websites van de overheid niet of moeilijk toegankelijk door een cyberaanval. Er werd heel veel internetverkeer naar de verschillende websites vastgesteld, wat meteen vragen opriep bij de instantie. Het ging hierbij om een grootschalige aanval waarbij het hele netwerk werd geviseerd. Bron: vrtnws

Er zijn geen gegevens gestolen, maar het zorgde wel voor heel wat problemen op verschillende websites en boekingssystemen. Dit benadrukt nog maar eens de ernst van dergelijke aanvallen. Een goede netwerkbeveiliging is een absolute must voor elk bedrijf en belangrijker dan ooit.

 

Uit het Cyber Readiness Report van Hiscox is gebleken dat 42 procent van de 525 ondervraagde bedrijven het voorbije jaar getroffen werd door een cyberaanval. In de meeste gevallen gaat het hierbij om ransomware waarbij hackers bestanden op een computer blokkeren en losgeld vragen om ze weer vrij te geven. 69 procent werd zelf twee of meerdere keren getroffen door een aanval.

In België kostten alle soorten cyberaanvallen een bedrijf gemiddeld iets minder 10.000 euro volgens onderzoeker Hiscox. ‘Het hoogste bedrag dat een onderneming in ons land betaalde in 2020 was 496.323 euro’, luidt het. Bron: Belga

 

Wat kan ik doen om het gevaar te beperken?

Simpel gezegd, slechte data buitenhouden en laat alleen geautoriseerde gebruikers toe tot uw netwerk. Weet u niet 100% zeker of al uw computers wel veilig zijn en hoe het zit met uw netwerkbeveiliging? Dan is het zeer verstandig om te kiezen voor de netwerkbeveiliging van Sophos. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over uw netwerk beveiliging en hoeft u uw virusscanners nooit meer te updaten.

 

Onze oplossing voor een veilig netwerk

Deze waarschuwingen wijzen nogmaals op het belang van een goede firewall. Met de netwerkbeveiliging van Sophos heeft u de allernieuwste firewall mogelijkheden die uw bedrijfsnetwerk afschermt van ongewenst bezoek. Sophos gaat nog een stap verder. Zonder extra hardware te installeren kan u uw eigen pakket samenstellen op maat van uw bedrijf met o.a. een volledige webapplicatie firewall, anti-spam voor email, encryptie en DLP.

Bent u niet zeker of uw bedrijfsnetwerk optimaal beveiligd is of heeft u de tijd niet om dit aan te pakken? Wij helpen u graag bij het voorkomen van deze aanvallen en voorzien de nodige aanpak van uw netwerk.

Contacteer ons via het contactformulier, info@davogroup.be of 09/245 66 45 en we werken samen naar een oplossing.

 

 

Lees ook: Centrum voor Cybersecurity België (CCB) waarschuwt voor cyberaanvallen