News

Centrum voor Cybersecurity België (CCB) waarschuwt voor cyberaanvallen

Go back

Gevaar voor mogelijke ‘tsunami’ aan cyberaanvallen

Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) van de overheid krijgt steeds meer meldingen van incidenten bij organisatie en bedrijven die gebruikmaken van de mailserversoftware Exchange van Microsoft. In een persbericht waarschuwt het voor een mogelijke “tsunami aan cyberaanvallen” in de komende weken.

Het CCB zegt dat de kwetsbaarheid nu actief wordt uitgebuit en dat er tientallen Belgische slachtoffers zijn. Meer dan duizend servers in België kunnen slachtoffer worden. “Het is duidelijk dat deze kwetsbaarheid actief wordt uitgebuit op verschillende manieren en misschien door meerdere criminele organisaties. We staan de komende weken mogelijks voor een tsunami aan cyberaanvallen op organisaties die kwetsbaar zijn.”

Het CCB roept bedrijven en organisaties die Exchange gebruiken, op om de updates uit te voeren en hun netwerk te scannen op verdachte bewegingen. als blijkt dat er mogelijk een inbraak in de systemen is geweest, is onmiddellijk actie nodig.
Bron: VRT NWS – lees hier het volledige artikel

Het lek in Exchange werd eerder deze maand bekendgemaakt door Microsoft, na zero day-aanvallen door de Chinese hackersgroep Hafnium. Microsoft had patches gemaakt, maar het probleem is dat veel organisaties die nog niet hebben geïnstalleerd. Het CCB dringt dan ook aan dat alle bedrijven hun software zo snel mogelijk updaten.
Bron: Computable – lees hier het volledige artikel

 

Onze oplossing voor een veilig netwerk

Deze waarschuwingen wijzen nogmaals op het belang van een goede firewall. Met de netwerkbeveiliging van Sophos heeft u de allernieuwste firewall mogelijkheden die uw bedrijfsnetwerk afschermt van ongewenst bezoek. Sophos gaat nog een stap verder. Zonder extra hardware te installeren kan u uw eigen pakket samenstellen op maat van uw bedrijf met o.a. een volledige webapplicatie firewall, anti-spam voor email, encryptie en DLP.

Bent u niet zeker of uw bedrijfsnetwerk optimaal beveiligd is of heeft u de tijd niet om dit aan te pakken? Wij helpen u graag bij het voorkomen van deze aanvallen en voorzien de nodige aanpak van uw netwerk.

Contacteer ons via het contactformulier, info@davogroup.be of 09/245 66 45 en we werken samen naar een oplossing.