News

Start gestructureerde bekabeling & WiFi Silvertower Ghelamco in opdracht van VMA nv.

Go back

DAVO Group is in opdracht van Ghelamco/VMA gestart met  het aanleggen van de gestructureerde databekabeling en WiFi6 netwerk Project Silvertower, de nieuwe hoofdzetel van het Brussels Gewest aan het Sint Lazarusplein te Brussel. De 32 verdiepingen tellende toren zal vanaf eind 2020 plaats bieden aan 4.000 ambtenaren..

Gestructureerde bekabeling.

Voor dit prestigieus project zal DAVO Group instaan voor de levering en plaatsing van 130.000m U/FTP Cat.6a databekabeling, Backbone 8.000m fiber OM4, 75 dataracks en +- 700 WiFi6 access points.

WiFi 6

Voor het aanbieden van het redundant WiFi 6 netwerk voorziet DAVO Group een studie. De doelstelling van een Predicitive Wireless Site Survey is om voorafgaand aan de installatie een gedegen ontwerp voor het WiFi6 netwerk te maken. De requirements worden in overleg bepaald, dit in samenspraak met de bouwheer, eindgebruiker en DAVO Group. Op deze wijze bereikt men een optimale dekking met een minimaal aantal access points.

 Wat maakt dit project uniek?

Het feit dat er gekozen wordt voor “werken over WiFi”, dit is vrij uniek in België. Neem daarbij dat er geopteerd is voor een redundant WiFi6 netwerk en je komt tot een “futureproof” Wifi netwerk.